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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  01/11/2019
Data da última atualização:  01/11/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  AROEIRA, C. N.; FEDDERN, V.; GRESSLER, V.; MOLOGNONI, L.; DAGUER, H.; DALLA COSTA, O. A.; LIMA, G. J. M. M. de; CONTRERAS-CASTILL0, C. J.
Afiliação:  CAROLINA N. AROEIRA, ESALQ; VIVIAN FEDDERN, CNPSA; VANESSA GRESSLER, CNPSA; LUCIANO MOLOGNONI, MAPA; HEITOR DAGUER, MAPA; OSMAR ANTONIO DALLA COSTA, CNPSA; GUSTAVO JULIO MELLO M. DE LIMA, CNPSA; CARMEN J. CONTRERAS-CASTILL0, ESALQ.
Título:  Determination of ractopamine residue in tissues and urine from swine fed meat and bone meal.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Food Additives & Contaminants: Part A, v. 36, n. 3, p. 424-433, 2019.
DOI:  10.1080/19440049.2019.1567942
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: In many countries, ractopamine hydrochloride (RAC) is allowed to be used in animal production as a βagonist, which is an energy repartitioning agent able to offer economic benefits such as increased muscle and decreased fat deposition, feed conversion improvement and an increase in average daily weight gain. However, some countries have banned its use and established strict traceability programmes because of pharmacological implications of β-agonist residues in meat products. In Brazil, commercial RAC is controlled (5?20 mg kg−1) and only added to pig diet during the last 28 days before slaughter. However, the control is more difficult when co-products, like meat and bone meal (MBM), which can be produced from RAC treated animals, are part of the feed composition. Therefore, a study was undertaken to evaluate the presence of RAC residue concentrations in urine and tissues of gilts (n = 40) in four dietary groups: 0%, 7%, 14% and 21% (w/w) of MBM-containing RAC (53.5 µg kg−1). The concentration of RAC residues in MBM, pig tissues and urine was determined by LC?MS. Low RAC concentrations were detected in muscle, kidney, liver and lungs (limit of detection = 0.15, 0.5, 0.5 and 1.0 µg kg−1, respectively); however, no RAC residues were quantified above the limit of quantification (0.5, 2.5, 2.5 and 2.5 µg kg−1, respectively). In urine, the RAC concentration remained below 1.35 µg L−1. These data suggest that MBM (containing 53.5 µ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Carne de porco; Pig fed meat; Pork production.
Thesagro:  Carne; Farinha de Osso; Suíno.
Thesaurus Nal:  Analytical methods; Feed additives; Food safety.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSA21671 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  14/02/2011
Data da última atualização:  16/02/2011
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  BOTELHO, S. G.; TORRES, A. G.; GODOY, R. L. de O.; PEIXOTO, F. M.; CARVALHO, J. L. V. de; NUTTI, M. R.
Afiliação:  SUELLEN GOMES BOTELHO, UFRJ; ALEXANDRE GUEDES TORRES, UFRJ; RONOEL LUIZ DE OLIVEIRA GODOY, CTAA; FERNANDA MARQUES PEIXOTO, UFRRJ; JOSE LUIZ VIANA DE CARVALHO, CTAA; MARILIA REGINI NUTTI, CTAA.
Título:  Aplicação do modelo de digestão in vitro para avaliar a eficiência da micelarização de B-caroteno em mandioca melhorada.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO INTERNACIONAL DE BIOPROCESSOS NA INDÚSTRIA DE ALIMENTOS, 4.; ENCONTRO REGIONAL SUL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 10., 2010, Curitiba. [Resumo...]. Curitiba: UFPR, 2010. 1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Bioacessibilidade; Carotenóides; CLAE.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/27320/1/2010-211.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA10798 - 1UPCRA - PP2010/2112011.00191
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